РОЗРОБЛЕННЯ ПОЛІМЕРЦЕМЕНТНОГО РОЗЧИНУ ОПТИМАЛЬНОГО СКЛАДУ

Автор(и)

  • С. Г. Нестеренко УкрДАЗТ, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18664/1994-7852.138.2013.102411

Ключові слова:

карбамідна смола, щавелева кислота, електроопір, час схоплювання, електрокорозія, захист

Анотація

Робота присвячена проблемі використання полімерцементних розчинів для підвищення довговічності споруд залізничного транспорту, що експлуатуються в умовах дії струмів витікання та обводнення. як сумісна з цементом полімерна в’яжуча речовина розглядається карбамідно-формальдегідна смола, яка, як відомо, має значну міцність і великий електричний опір. Але, як відомо, використання карбамідної смоли у сполученні із цементом зустрічає великі труднощі, пов’язані з нейтралізацією кислотного отверджувача лужним середовищем цементного каменю, а тому із значною затримкою твердіння та можливим недостатнім опором. 

У статті виконані експериментальні дослідження впливу кількості отверджувача на термін схоплювання смоли й електричний опір відповідного полімерцементного в’яжучого. Виконані дослідження підтверили можливість виготовлення полімерцементних розчинів із карбамідною смолою для електрокорозійного захисту конструкцій з бетону, залізобетону та кам’яної кладки.

Посилання

Характеристики карбамидоформальдегидных клеев [Электронный ресурс]. – Режим доступа: www.okleyah.ru/.../harakteristiki-karbamidoformaldegidnih-kleev.ph...

МФ-17, М-19-62. Отверждение карбамидных смол с одновременной полемиризацией [Электронный ресурс]. – Режим доступа: www.bibliotekar.ru/.../10.htm.

Цемент-Вам – Исследование изменений прочности бетона [Электронный ресурс]. – Режим доступа: cement-vam.ru/-Issledovanie_izmenenii_prochnosti_betona.htm.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-05-29

Номер

Розділ

Будівельні матеріали, конструкції та споруди